Festa del Marroc: en solidaritat amb els menors no acompanyats

EuroArab

El passat dissabte 23 de novembre es va celebrar al Casal de Joves Palau Alós de Barcelona la Festa Cultural del Marroc, en solidaritat amb els menors migrants sense referents familiars. Un esdeveniment organitzat per l’Associació DARNA i per EuroArab (el Centre d’Investigadors i Professionals Euro-Àrabs ), per conscienciar sobre la realitat dels menors sense referents familiars a Catalunya. L’acte, que va congregar gairebé 200 persones entre menors, educadors i associacions, va servir per recordar que forma part d’una campanya per sensibilitzar sobre la situació d’emergència que viuen actualment gairebé 3200 menors estrangers tutelats per la Generalitat de Catalunya, i el futur gris que els espera en fer 18 anys, en què la majoria es troben al carrer, però sense permís per treballar.

El president de l’Associació DARNA, Rachid El Younoussi, va explicar que «la nostra experiència al Raval és única, des del principi hem apostat per l’esport com a eina d’inclusió social, vam començar fa 3 anys i avui tenim un equip de futbol 11, format exclusivament per menors i ex menors no acompanyats que estan jugant a la lliga de la Federació Catalana de futbol, ​​a més de l’equip de futbol sala». Per la seva banda Zouhair el Hairan, de la junta directiva d’EuroArab va explicar que «aquesta Festa del Marroc té com a objectiu principal començar una campanya de sensibilització cap al col·lectiu de migrants menors sense referents familiars. Es tracta d’un col·lectiu estigmatitzat i instrumentalitzat, i cal posar èmfasi en què es tracta de menors i, en definitiva, nens que requereixen de protecció social i institucional.»

EuroArab

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *